NATIONAAL OCCASION ONDERZOEK 2019

OCCASIONMARKT IN NEDERLAND

Verkoop, import en export, betrokken verkoopkanalen en voorraadontwikkeling

Dit digitale magazine bevat de hoofdconclusies uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2019, het jaarlijkse onderzoek van Automobiel Management (AM) en VWE Automotive. Het onderzoek richt zich vooral op de verkoopcijfers, de afzetkanalen, de specifieke merken en modellen en de import en export-data. De data heeft zoals gebruikelijk betrekking op personenauto’s en nieuw dit jaar is dat we ook de data over de occasionverkopen van bedrijfsauto’s hebben bekeken. Het onderzoek concentreert zich op de cijfers van het kalenderjaar 2018.


Exclusief in dit digitaal magazine in de vooruitblik (zie onder) op 2019, op basis van de gegevens van 2018 én het eerste kwartaal van 2019. Meer inhoudelijke informatie kan worden verkregen bij de data-expert Marc van der Elst van VWE Automotive, via marc.vanderelst@vwe.nl

Hoofdconclusies:

Groei houdt in 2019 aan; veranderingen onderweg

Afgaande op de eerste 4 maanden van 2019 blijft de B2C-occasionmarkt voor gebruikte personenauto ook in 2019 licht groeien. Groei zit met name bij jonge occasions en compacte SUV’s. Oude auto’s zijn wat minder in trek en hiervan zal een vraagprijsbijstelling naar beneden gaan plaatsvinden. Door prijsstijgingen bij nieuwe auto’s, mede als gevolg van WLTP en BPM, worden jonge occasions een steeds aantrekkelijker alternatief.

Diesels blijft interessant voor particulier

De verkopen van nieuwe en gebruikte diesels staan onder druk. Toch blijken particulieren nog steeds interesse te hebben in gebruikte diesels. Dat is vooral het geval bij grotere, veelal premiummodellen. Bij de modellen van het B- en C-segment ligt de vraagprijs voor diesels soms lager dan die van de benzine-uitvoeringen en daarnaast zijn de brandstofkosten gunstiger. Voldoende om de eventuele hogere motorrijtuigenbelasting mee te compenseren. In tegenstelling tot wat te vaak wordt aangenomen, berekent de particuliere consument wel degelijk de kosten op langere termijn. Het absorptieniveau van gebruikte diesels heeft menigeen verrast.

Groeiende interesse in plug-in hybrides en EV’s

Particulieren beginnen steeds meer interesse in plug-in hybrides en EV’s te tonen, en deze daadwerkelijk voor privégebruik aan te schaffen. Menig remarketing-expert dacht ook hier dacht dat er geen gebruikte markt voor zou zijn bij de particuliere consument.

Markt bedrijfsauto’s groeit sterker

De occasionmarkt voor gebruikte bedrijfsauto’s lijkt in 2019 nog sterker te groeien dan de verkopen van personenauto’s. Ook hier zit de groei vooral bij de jonge occasions.

Import stabiliseert

De import van occasions stabiliseert. De sterke en progressieve groei van de afgelopen jaren lijkt voorbij, het volume blijft rond het niveau van 2018 liggen. Dat is dus nog steeds een groot aantal auto’s. Voortvloeiend uit de vraag op de Nederlandse occasionmarkt is er vooral groei in import van compacte SUV’s. Van sommige meer traditionele segmenten loopt import wat terug.

Export blijft stijgen

De export van occasions neemt in 2019 weer verder toe. Dat is enerzijds van jongere, ex-lease auto’s en anderzijds van oude auto’s. Deze toename komt mede voort uit voorraden die aan het begin van het jaar op een hoog niveau lagen en naar verwachting dat gedurende dit jaar nog zal blijven. Per saldo zal het volume aan export van occasions hoger blijven dan de import van occasions. Dit zal bijdragen aan een verjonging van een minder Co2-uitstotend wagenpark in Nederland. Later in 2019 zal de nieuwe BPM-regelgeving voor 2020 bekend worden. Deze regelgeving zal naar verwachting invloed gaan hebben op de volumes in zowel import als export.

Piet Renses

Directeur VWE

Peter Brouwer

Hoofdredacteur AM

Ontwerp: H2X communicatie