Hoofdconclusie 3: Statijden en voorraden

Hoofdconclusie 3

Hebben de statijden het laagste punt bereikt?

Occasions staan steeds korter bij autobedrijven. In 2018 is het aantal stadagen afgenomen van 72 naar gemiddeld 71 dagen. Daarmee zet de trend van voorgaande jaren zich voort en staan occasions nu 10,7 dagen korter te koop dan in 2012. Voor autobedrijven bespaart dit kosten per occasion, en biedt het ruimte om méér auto’s te verkopen.


De statijden van occasions tot 10 jaar namen af. Vooral jonge occasions, onder de 2 jaar, werden veel sneller verkocht. Er blijft dus sprake van een gezonde vraag, ondanks de toename van de voorraad. Opvallend is wel dat oudere occasions, van 14 tot 19 jaar, zeer snel verkocht worden.


Statijden van de meest verkochte segmenten occasions (B/C/D) bleven gelijk. In 2018 werden vooral kleine auto’s uit het A-segment en SUV’s sneller verkocht. Resultaat is dat full-size SUV’s nu gemiddeld sneller verkocht worden dan het C-segment. En voor het eerst in jaren dalen statijden van de meer bijzondere auto’s als F-segment en sportauto’s. Daarentegen staan MPV’s langer.

Volvo XC40
heeft kortste statijd

Tesla’s in trek

De dalende populariteit van diesels leidt tot langere statijden. In 2018 steeg de gemiddelde statijd van diesels naar 75 dagen, terwijl statijden van benzineauto’s daalden. Ook de statijd van EV’s daalde sterk, ondanks dat er meer gebruikte EV’s, waar ook vaker geen bijtellingsvoordeel meer op zit, op de markt komen. Dit effect is ook terug te zien bij diverse merken. Tesla werd in 2018 het merk met de kortste statijd. Van de volumemerken blijven Volkswagen en Peugeot zeer goed scoren. Statijden van vooral grotere premiummerken namen af in 2018. Het model met de kortste statijd werd in 2018 de Volvo XC40. De VW Polo en het trio Aygo/107/C1 blijven het goed doen op de occasionmarkt.

Ook bedrijfsauto’s sneller verkocht

De statijd van bedrijfsauto’s was enige jaren vrij stabiel maar nam in 2018 fors af naar 76 dagen. Wel is dit gemiddeld 5 dagen langer dan personenauto’s. Ook bij bedrijfsauto’s nam de statijd van zowel jonge en als behoorlijk oude auto’s af. Auto’s jonger dan een jaar staan het kortste. De goed draaiende economie vraagt om veel vervoer. Dat de statijden dalen bij een groeiend voorraadniveau, laat zien hoeveel vraag er is.

Gemiddelde statijd bedrijfsauto’s:

76 dagen

Ford Transit Custom
snelst verkopende volumemodel

Ford en Amerikaanse pick-ups in trek

In alle belangrijke segmenten daalde de statijd. De daling was het sterkst bij de grootste bestelwagens. De statijd van pick-ups nam enorm af, en ligt nu op een niveau vergelijkbaar met andere bedrijfsauto’s. Hiermee hangt samen dat de statijden van Amerikaanse merken daalden. Ook occasions van Iveco, Mitsubishi, Nissan en Land Rover werden in 2018 veel sneller verkocht. Van de grote merken kent Ford gemiddeld de kortste statijd. De Ford Transit Custom is ook het volumemodel dat het snelst verkocht wordt.

Voorraden lopen verder op

De voorraden occasions bij autobedrijven zijn in 2018 met maar liefst 12% toegenomen. Deze toename is al 5 jaar gaande en hoger dan de toename van de occasionverkopen zelf. Gezien het feit dat verkopen groeien en stadagen dalen is er meer voorraad nodig. Risico is echter dat als de economie en vraag inzakken, dat autobedrijven met grote voorraden blijven zitten. Doordat de voorraden sneller toenemen dan de verkopen, daalt de voorraadrotatie. Deze is in 2018 op het laagste niveau in jaren uitgekomen. Dit legt extra druk op de winstmarge en is een verhoogd risico voor autobedrijven.

Voorraadrotatie

daalt

in 2018

Voorraden dieselauto’s nemen met 15,8% toe

Courante voorraden

Vooral de voorraden zeer jonge auto’s zijn sterk gegroeid. Maar ook de voorraden auto’s ouder dan 15 jaar zijn afgelopen jaar sterk toegenomen. Dat zijn wel de auto’s die het snelst verkocht worden, dus dat is positief. Ook de segmenten waarvan in 2018 meer voorraden zijn ontstaan, zijn de populaire en groeiende segmenten. Namelijk voor het B-segment en SUV’s. Autobedrijven slagen er dus wel beter in om goed verkoopbare occasions in te kopen.

Wel namen de voorraden dieselauto’s in verhouding sterk toe; met 15,8%. De statijden van diesels lopen ook wat op. Gezien de dalende populariteit kan het risico vormen als die voorraad verder toeneemt, een neerwaartse bijstelling van de vraagprijs is een logisch gevolg om de verkoop aan te moedigen.

Minder winkeldochters

Het gemiddeld aantal stadagen van de occasions in voorraad laat al jaren een dalende trend zien, en daalde in 2018 van 138 naar gemiddeld 130 dagen. Dit laat zien dat de voorraden gebruikte auto’s steeds sneller verkocht worden, en dat in 2018 het verschil met de stadagen van de verkochte occasions kleiner is geworden. Een teken dat er meer aandacht is voor de al langer staande auto’s, autobedrijven doen er meer aan om niet met “winkeldochters” te blijven zitten.

Statijd winkeldochters
neemt af tot

130 dagen

Ook toename voorraad bedrijfsauto’s

Jonge bedrijfsauto’s in voorraad

Ook de voorraden bedrijfsauto’s bij autobedrijven zijn in 2018 toegenomen. Deze groei is al enkel jaren gaande, en heeft ertoe geleid dat voorraden sinds 2013 met 46% in gegroeid. Opvallend in 2018 is vooral dat de voorraden auto’s jonger dan een jaar bijna verdubbeld zijn. Toenemende parallelimport kan hier een oorzaak van zijn. Ook zijn er meer bedrijfsauto’s van 1 tot 4 jaar en zeer oude auto’s in voorraad. Ook hier ligt er een risico van te grote voorraden, en winkeldochters, in geval van een stagnerende economie.

Opvallende grafieken over merken en modellen

Verdeling merken bij merkdealers

Gemiddeld aantal stadagen per segment

Gemiddeld aantal stadagen auto’s jonger dan 5 jaar

Totale voorraden occasions